Xhamia e Kalasë së Prizrenit ka qenë funksionale d...Xhamia e Kalasë së Prizrenit ka qenë funksionale deri në vitin 1912

  Mr. Orhan Bislimaj   Xhamia e Kalasë së Prizrenit ka qenë funksionale deri në vitin 1912   Xhamia e Kalasë[1] [ ... ]

SelamFest2019SelamFest2019

  بسم الله الرحمن الرحيم Me emrin e Allahut, Mëshirëbërësit, Mëshirëplotit!   Të nderuar [ ... ]

Thënia e njerëzve “Inshallah më ka thirrë hazreti ...Thënia e njerëzve “Inshallah më ka thirrë hazreti Ibrahimi...

Mr. Orhan Bislimaj   Thënia e njerëzve “Inshallah më ka thirrë hazreti Ibrahimi..." (Komentim akaidologjik i ajetit [ ... ]

Ramazani - muaj i gëzimitRamazani - muaj i gëzimit

Mr. Orhan ef. Bislimaj   Ramazani - muaj i gëzimit (Shpjegim akaidologjik i fjalës së Allahut xh.sh.)   Allahu [ ... ]

Prizreni unanimisht e kërkon rindërtimin e xhamisë...Prizreni unanimisht e kërkon rindërtimin e xhamisë në kalanë e Prizrenit

Shkruan: Dr. Orhan Bislimaj PRIZRENI UNANIMISHT E KËRKON RINDËRTIMIN E XHAMISË NË KALANË E PRIZRENIT*   1. Hyrje   Çështja [ ... ]

Vota është hise në pushtet…! (2)

Dr. Orhan Bislimaj Vota është hise në pushtet…! (2)  1) Duke ditur se vota jonë prodhon një pushtet politik, që [ ... ]

Ndalimi i casinove dhe rimbursimi!Ndalimi i casinove dhe rimbursimi!

    Shkruan: Dr. Orhan Bislimaj “Çka nuk e kap mendja, mos e lyp n’qitap, po edhe çka e thotë qitapi, veç që [ ... ]

Vota, përzgjedhja dhe ndëshkimi…! (3)Vota, përzgjedhja dhe ndëshkimi…! (3)

Dr. Orhan Bislimaj Vota, përzgjedhja dhe ndëshkimi…! (3) 1) Qytetarët duhet të votojnë ndershëm dhe vetëm ndershëm, [ ... ]

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame
  • Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ndan dhembje me vëllezërit e tyre turq pas tërmetit që goditi zonën Elazig dhe disa fshatra përreth. Edhe me këtë rast e lusim Zotin xh.sh që të vdekurit t’i shpërblejë me xhenet, të plagosurit t’i shëroj sa më shpejt, dhe familjëve të të vdekurëve Zoti ju faltë durim që …

  • Prishtinë, 23 janar 2020 Në hapësirat e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës u promovuan vëllimi i parë dhe i dyti i epitafeve në gjuhën osmane në rajonin e Prishtinës dhe rajonin e Mitrovicës, organizuar nga Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë. Në këtë promovim morën pjesë kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef.Tërnava me …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Qyteti i Prizrenit i dha lamtumirën e fundit Mulla Hasan ef. Salihut nga Prizreni. Në ceremoninë e varrimit, pati shumë pjesëmarrës, xhemat, imamë, zyrtarë nga Bashkësia Islame e Kosovës e Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, si dhe personalitete të ndryshme, nga Prizreni, Kosova e nga trojet shqiptare. Hasan ef. Salihu,...

  • Subhanallah, sot, para sabahit, ndërroi jetë hoxhë Hasan ef. Salihu, nga Prizreni, në moshën 76 vjeçare! Haxhi Hasan ef. Salihu, jetën e tij të tërësishme, ia ka kushtuar hoxhallëkit. Prej fillimit, pas kryerjes së Medresesë, ka punuar imam, hatib e mualim, në xhami të ndryshme. Për shumë vite ka qenë arkëtar...

Në facebook

Tanzil.net

Mp3quran.net

Kopertina e librave

Sa janë online

We have 2 guests and no members online