Display # 
Title Author Hits
SelamFest2019 Written by Administratori 402
“Lidhja e Prizrenit”, pronë e Bashkësisë Islame…! Written by Administratori 1153
Besimi islam dhe personat me nevoja të veçanta Written by Administratori 3392
Domethënia akaidologjike e ‘abdestit’ Written by Administratori 1698
Ramazani - muaj i gëzimit Written by Administratori 2731
Prizreni unanimisht e kërkon rindërtimin e xhamisë në kalanë e Prizrenit Written by Administratori 517
Kurbani testim i devotshmërisë Written by Administratori 1360
Thënia e njerëzve “Inshallah më ka thirrë hazreti Ibrahimi..." Written by Administratori 1423
Xhamia e Kalasë së Prizrenit ka qenë funksionale deri në vitin 1912 Written by Administratori 2202
‘Hixhreti’ simbol i lartësimit të fjalës së Allahut xh.sh. Written by Administratori 985
Vendosmëria në agjërim dhe heqja e dyshimeve Written by Administratori 1007
El-Firasetu – shikimi i ngjarjeve me nurin e Allahut xh.sh. Written by Administratori 1039
“Muveh-hidúnët” dhe pozita e tyre në besimin islam Written by Administratori 893
Imani dhe obskurantizmi laik Written by Administratori 858
Impulsi i imanit dhe kritika ndaj vetvetes Written by Administratori 859
Muhamedi a.s. mësues i përgjithmonshëm Written by Administratori 995
Roli i “imanit” te nxënësit dhe studentët Written by Administratori 692
Besimi islam dhe rrënjët e gjakut (siletur-rrahim) Written by Administratori 1640
Thënia e njerëzve “e kam zemrën e pastër…?!” Written by Administratori 843
Tërmeti, fenomen i rastësishëm apo ndëshkim prej Allahut!? Written by Administratori 6713
“Benamazët” dhe mllefi i tyre kundër Islamit Written by Administratori 833
Ngritja e duarve kah qielli me rastin e duasë Written by Administratori 721
Imani është një, ai as nuk shtohet e as nuk pakësohet Written by Administratori 1002
Ndalohet përjashtimi “inshallah” në besim Written by Administratori 653
Etnogjneza e ehlus’s-unneti ve’l xhemati Written by Administratori 1043
“Exheli” dhe “zgjatja” e jetës së njeriut Written by Administratori 667
Imam Ebu Hanife r.h. dhe çështja e “irxhá-së” Written by Administratori 1897
Tallja me Islamin (el-istihzau) Written by Administratori 659

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame
  • Prishtinë,19 shkurt 2020 Sot, më 19 shkurt, nën organizimin e Kryesisë së  Bashkësisë Islame të Kosovës, u nis grupi i radhës për kryerjen e Umres. Gjatë ditëve sa do të qëndrojnë, ata do të vizitojnë vendet e shenjta në Mekë dhe në Medinë. Këtij grupi i prin Vedat ef. Sahiti, drejtor i Zyrës së  Haxhit dhe të Umres.

  • Prishtinë, 13 shkurt 2020 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava. Në këtë mbledhje, Kryesia  bëri  certifikimin e zgjedhjeve dhe emërimin e kryetarëve të këshillave lokalë të Bashkësisë Islame të Kosovës Më pas, Kryesia …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Këshilli i BI-së Prizren, organizoi debat publik me imamët e KBI-Prizren, në lidhje me plan-programin mësimor në Mekteb, niveli i parë. Kryeimami, Dr. Orhan ef. Bislimaj dhe sekretari Dr. Faruk ef. Ukallo, përmes video-projektorit, para të pranishmëve e shpalosën plan-programin në tërësi, duke dhënë shpjegime dhe arsyetime përkatëse, për secilën pikë....

  • Xhemati i fshatit Randobravë të Prizrenit, në emër të gurthemelit, mirënjohjes e falënderimit, organizoi një ceremoni solemne, me rastin e përfundimit të pllakës së parë të xhamisë. Në këtë takim, mori pjesë kryetari i KBI-Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, kryeimami Dr. Orhan ef. Bislimaj, sekretari Dr. Faruk ef. Ukallo dhe zyrtarë...

Në facebook

Tanzil.net

Mp3quran.net

Kopertina e librave

Sa janë online

We have 4 guests and no members online