Fjala e Pejgamberit a.s., që na gëzoi pa masë…!

Fjala e Pejgamberit a.s., që na gëzoi pa masë…!

Në një moment, Pejgamberi a.s. tek sa po ligjëronte, erdhi një njeri dhe pyeti me nxitim:

O i Dërguari i Zotit, kur do të ndodhë Kijameti?

Pejgamberi a.s. i tha: çfarë ke përgatitur për atë ditë?

Njeriu tha: Nuk kam përgatitur aq shumë prej namazit, agjërimit apo sadakasë, por një gjë e dij sigurtë: Unë e dua Allahun dhe të Dërguarin e Tij!

Pejgamberi a.s. i tha: E, ti do të jesh (në Ditën e Kijametit), me ata që i ke dashtë.

Transmetuesi Enes bin Malik r.a., thotë se nuk ka pasur ndonjë këshillë më të gëzueshme për ne, se sa kjo fjalë e Pejgamberit a.s.: ‘E, ti do të jesh, me ata që i ke dashtë’.

Ata, nuk kishin asnjë dilemë, për dashurinë e tyre ndaj Allahut e Pejgamberit.

Zoti ynë, për hatër të dashurisë tonë për Madhërinë Tënde e për Pejgamberin tonë, largoje këtë sprovë nga ne, pa asnjë pasojë! Amin, ja Rab-bel alemin!

                        

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 16 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 15 miq dhe s'ka antarë në linjë