Mobilizimi dhe mësimi i bubrrecit…!

Mobilizimi dhe mësimi i bubrrecit…!

Kur’ani e përmend një bisedë në mes të burrecave, kur njëri prej tyre u bën thirrje të tjerëve, që të strehohen në strofullat e tyre me nxitim, për të shpëtuar nga ushtria e hazreti Sylejmanit a.s.:

“Një buburrec tha: O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u coptojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur”. (Kur’ani, En-Neml, 18)

Bisedën e dëgjoi hazreti Syulejmani a.s., i cili, me mrekulli prej Zotit, e kuptonte gjuhën e shpenzëve dhe insektëve!

Është interesant, në ajet, ka ardhur fjala ‘të mos u coptojë’ (يَحْطِمَنَّكُمْ). Më vonë është vërtetuar se trupi i bubrrecit përmban material çeliki.

Falë udhëzimeve të një bubrreci vigjilent, shpëtuan të tjerët.

Të mobilizohemi e të respektojmë udhëzimet kundër #coronavirusit…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 18 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 6 miq dhe s'ka antarë në linjë