Kush e thinji Pejgamberin (a.s.)?

Kush e thinji Pejgamberin (a.s.)?

Rreziku i sprovës #Covid-19, (#coronavirus), akoma nuk ka kaluar. Ndërkohë, po shohim, se njerëzit kanë filluar ta injorojnë këtë rrezik. Kjo nuk është mirë, duhe saber, sepse edhe virusi e ka kohën e limituar, vetë tretet.

Islami fton për qëndrueshmëri në udhëzime. Allahu i ka thënë Pejgamberit: “Ti (Muhammed) përqëndrohu vendosmërisht ashtu si je i urdhëruar!” (Kur’ani, Hud, 112).

Pra, qëndro në rrugën e shpalljes!

Ibën Abasi r.a., thotë se ky ajet, ka qenë më i rëndi për Pejgamberin a.s., nga frika se mos nuk është duke qëndruar si duhet në udhëzimet e Zotit!

Kur sahabët i kishin bërë pyetje Pejgamberit a.s., se herët të janë paraqitur thinjat në kokë, i Dërguari i Allahut, duke aluduar në ajetin në fjalë, ishte përgjigjur: شَيَّبَتْنِي هُودٌ وَ أَخَوَاتُهَا -“Më ka thinjur kaptina Hud dhe simotrat e saj”

Prandaj, qëndrueshmëria afatgjate është e vështirë, por është e suksesshme. E kundërta, është fatale. Edhe në boks është kështu. Edhe në shkollë, po ashtu. Nxënësi, që i bën asgjë mësimet, nuk tregon sukses. E, ai që e merr seriozisht, ai suksesin e ka të garantuar.

Zot i Madhërishëm, për hirë të imanit tonë, na largo këtë sprovë, pa asnjë pasojë!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 19 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 5 miq dhe s'ka antarë në linjë