Mirënjohje luftëtarëve – Mjekëve…!

Mirënjohje luftëtarëve – Mjekëve…!

Prej sot, në Kosovë, edhe parqet janë të mbyllura. Edhe ambulantat private! Edhe çdo gjë tjetër! Heshtje gjithandej! Shyqyr, bile koha, që ka marrë mirë, diell!

Fortifikim e ikje nga virusi i pamshirshëm #Covid-19 (#coronavirus)!

Por, janë mjekët, infermierët,  stafi mjekësor në përgjithësi, një për një, ata që me ‘armë’ në dorë, po zhvillojnë luftë kundër këtij armiku të pamëshirshëm e të pakapshëm!

Rrezikshmëria e tyre është reale dhe dallon prej asaj të supozuar. Nuk ka çmim! Gjersa, të gjithë qëndrojmë pranë famijeve, ata janë në vijë të frontit.

Pejgamberi a.s. ka thënë:

عَيْنَانِ لَا تَمَسُّهُمَا النَّارُ: عَيْنٌ بَكَتْ مِنْ خَشْيَةِ الله، وَعَيْنٌ بَاتَتْ تَحْرُسُ فِي سَبِيلِ الله –

“Dy sy, nuk i djegë zjarri i xhehennemit: Syrin që qan për dashuri ndaj Allahut dhe syri që kalon natën zgjuar, duke bërë roje, për hirë të Allahut!”

Mirënjohje nga shpirti!

Zot i Madh, mbroje stafin shëndetësor, në këtë luftë dhe shpërbleji me mirësit e dynjasë dhe ahiretit!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 21 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 7 miq dhe s'ka antarë në linjë