GJETJA E ZOTIT…!

GJETJA E ZOTIT…!

Ashtu, sikurse etja që dëshmon për ujin edhe nevoja për fenë, dëshmon për Krijuesin.

Çdo njeri, në shpirt e ka ndjenën për fe, pa diskutim!

Por, disa e mbulojnë dhunshëm, me mbishtresa të tjera, duke mos e lënë të pulësojë!

Kur’ani, përmend se një prej atyre mbishtresave është mendjemadhësia: "…Kur u thuhej atyre: Nuk ka Zot tjetër përveç All-llahut, ata bënin mendjemadhësi - arrogancë" (Kur'ani, Es-Safat, 35).

Njeriu i ngratë, nuk ka mendjemadhësi, por ai që i ka punët mirë, ka shëndet, ka shumë pasuri, pozitë, fuqi, etj. Duke u ndjerë i fuqishëm, e harron nevojën për Krijuesin. Hmm, këtu është poenta!

Por, ç’e do që, gjatë sprovave e fatkeqësive, ndjenja për fenë është më aktive, sepse, pikërisht në këto rrethana, ka raënë mbishtresa e mendjemadhësisë.

Hajde t’ia qesim provën kësaj që po e themi!

Në sëmundje serioze, vetiu, njeriut i shkon mendja te vdekja. Apo, kur është përballë ndonjë rreziku real, p.sh., në airoplan, ku e di, se nuk ka ‘pshtim. Apo, në pleqërinë e thellë, para vdekjes, kur nuk e ngon as gruaja, as fëmijtë e lëre më të tjerët! Pra, atëherë, kur i humb shpresat për rimëkëmbje!

Në këto raste, faktikisht e praktikisht, nuk ka, kujt t’i mbahet mendjemadh. Nuk mundet edhe nëse do! E, duke rënë nga shpirti mbishtresa e mendjemadhësisë, del në sipërfaqe ndjenja e fesë, e cila prej kohësh, e kërkon Krijuesin e vet. Në këtë moment, njeriu, i kthehet Allahut, apo e gjen Allahun, kushtimisht.

Shikone, çfarë thotë Allahu, i qofshim falë:

Kur njeriu mbetet i pa shpresë, i përulur e i pafuqishëm, atëherë i lutet vetëm Allahut për ndihmë.” (Kur'ani, Junus, 12).

Zot i Plotfuqishëm, për hirë të ‘esmaul husna’ na mbroj prej #Covid-19 (#coronavirus)!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 22 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 8 miq dhe s'ka antarë në linjë