ZOTI, NUK MASHTROHET…!

ZOTI, NUK MASHTROHET…!

Fatkeqësitë, siç është kjo #Covid-19, e tronditin loçkën e shpirtit. Sidomos, kur nuk ka rrugëdalje.

Tash e sa kohë, kufijtë ajror, janë mbyllur, nuk ka ymyt për mjekim diku tjetër.

Secili shtet, është zënë me dertin e vet, s’kanë faj. Kjo sëmundje, nuk është mahi!

Kur kufizohen opsionet, shpirti instinktivisht, lyp qare. Lyp ngushëllim, akoma pa ndodhur! Meqë e di se ndihma e miqve nuk bën punë, ai gjurmon opsione tjera! Në këto momente, shpirti ndalet te një Fuqi, tek Allahu. Edhe qafiri më i madh, bjer në salavat!

Këtë vëlim të shpirtit, Allahu e di hollësisht. Ai, e dëgjon psherëtimën tonë. Mirëpo, gabimi ndodh, kur shpirti gënjehet apo korruptohet, pra, kur i lutet Krijuesi, me dredhi, veq për të kaluar rrezikun, me idenë se vazhdon sevdanë e vjetër!?

Zoti nuk mashtrohet, nuk rrehet. “Ai e di të fshehtën, madje edhe më shumë se kjo” (shih:Kur’ani, Taha, 7), dmth, edhe atë që njeriu akoma nuk e ka menduar apo nuk e ka thënë.

Krijuesi, në Kur’an, na tërheq vërejtjen, që t’i lutemi sinqerisht e pa hile.

Një grup i mosbesimtarëve, nuk ‘ninin për Zot. Por, kur u erdhi puna ngushtë nga dallgët e mëdha, në midis të detit, ata, instinktivisht klithën: Aman Zot, na shpëto! Por, ç’e do, që, pasi dalin në tokë t’zezë edhe shpëtojnë, kur ata, përsëri me avazin e vjetër, e mohojnë Krijuesin dhe bëjnë idhujtari. (El-Ankebut, 65).

Për këta njerzë, Allahu ka përgatit, dënim të dhembshëm. Allahu, ia jep shansin njeriut, nëse e humb, e lë në atë që ka zgjedhur, për të qenë dënimi i dhembshëm!

Zot i Madh, për hirë të sinqeritetit tonë, na mbroj prej Covid – 19 (#coronavirus)!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 25 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 8 miq dhe s'ka antarë në linjë