KY NJERI ËSHTË PREJ XHENNETLIVE…!

KY NJERI ËSHTË PREJ XHENNETLIVE…!

Pejgamberi a.s., gjersa ishte ulur me shkokët e tij, e pa një njeri që po vinte në drejtim të tij dhe tha: Tash, po na vjen një njeri prej banorëve të xhennetit!?

Këtë e përsëriti, tri ditë rresht!

E, kjo i bëri përshtypje shokëve të tij, se çfarë ka ai njeri, për të cilin Pejgamberi a.s. dëshmoi se është prej xhennetit!?

Njeri prej shokëve, Abdullah bin Amër, vendosi ta shoqërojë njeriun për tri ditë rresht, në shtëpinë e tij, për ta parë nga afër se, çfarë është kah bën ky njeri, e që Pejgamberi a.s. dëshmoi se është prej xhennetlive.

Gjatë shoqërimit tri ditësh, e pa se nuk kishte ndonjë veçantë. Bile, i tha se unë akoma ma shumë bëj se ti!?

Rrjedhimisht, vendosi të largohej. Sapo u largua pak, njeriu e thirri: hej, Abdullah, kthehu se m’u kujtua edhe diçka, ndoshta është ajo që më bën prej xhennetlive dhe tha: “Unë e kam një veti, nuk ia dua të keqën asnjërit prej muslimanëve dhe asnjë prej tyre nuk e xhelozoj, për mirësitë që ia ka dhënë Allahu.”

Hmm, leje se kjo qenka ajo vetia, e që Pejgamberi a.s. ka thënë se je prej xhennetlive.

Unë, këtë veti nuk e kam, nuk mundem, tha sahabiu Abdullah bin Amër. (Parafrazim i hadithit, që e transmeton Enes b. Malik r.a.)

Kjo, praktikisht është paqja e brendshme!

Zot, kërkojmë mbrojtjen Tënde, prej #Covid-19 (#coronavirus)…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 28 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 10 miq dhe s'ka antarë në linjë