Gjurmën e sexhdes, nuk e djeg xhehennemi...!

Gjurmën e sexhdes, nuk e djeg xhehennemi...!

Sexhdeja e namazit, e lë një gjurmë në ballë. Por, krahas shenjës së 'vrukt', në anën tjetër, fytyra e besimtarit është e ngazëllueshme.

Populli thotë, 'fytyrën e kish nur'.

Fjala është për atë sharmin e fytyrës, që buron nga çiltërsia e shpirtit, e që nuk ka të bëjë me bardhësinë e lakurës.

Në këtë nur, rol ka sexhdeja, për të cilën, Pejgamberi a.s., ka thënë se është momenti, "kur njeriu gjendet më afër Zotit".

Gjurmën, e ka përmendur Krijuesi i gjithësisë, në Kur'an: “Në fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmës së sexhdes” (Kur’ani, El-Fet-h, 29).

Por, përtej materiales, gjurma e sexhdes esencialisht vërehet në transformimin shpirtëror të besimtarit, në sjelljet e veprat e tij.

Për nderin e lartë që ka te Zoti, Pejgamberi a.s. ka thënë: “Allahu ia ka bërë haram zjarrit, që ta djegë gjurmën e sexhdes!” (hadith)

Zot i Madh, na mbroj nga #Covid-19...!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 30 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 26 janar 2022  Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, sot ka zhvilluar një takim me kryetarët e këshillave të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës. Mbledhja është mbajtur në sallën e Kryesisë së BIK-ut, ku në rënd dite të takimit ishte bashkëbisedimi për gjendjen aktuale në vend. Fillimisht hapja u …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Mërgime Kalënderi, zgjedhet koordinatore e Departamentit të Gruas të KBI-Prizren Mërgime (Hasan) Kalënderi nga Prizreni është e diplomuar në Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë dhe aktualisht në përfundim të studimeve master në të njëjtin institucion. Për një kohë të gjatë është active në komunën e Prizrenit në cilësinë e saj si...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 17 miq dhe s'ka antarë në linjë