Coronavirusi dhe sekuenca e ahiretit…!

Coronavirusi dhe sekuenca e ahiretit…!

Sprovat e ndryshme, siç janë sëmundjet, rreziqet reale, fatkeqësitë natyrore, etj, e shkundin njeriun. E ulin në tokë! Sikur agjërimi që ia gërryen fundin lukthit, ashtu edhe sprovat i shkatërrojnë djallëzitë e shpirtit!

Në të tilla raste, njeriu e ka hallin e vetvetes. Sepse, shpirti i tij flet me origjinalitetin e vet, pa hipotekat egoiste të dynjasë. Zoti e ka bërë kështu! Brenga për vetveten, është aq e fuqishme sa dominon çdo tjetër!

Në fakt, kjo shpërfaq një sekuencë të ahiretit.

Allahu, thotë në Kur’an:

E kur të vijë ushtima shurdhuese (kijameti): Atë ditë kur njeriu ik nga vëllai i vet; edhe nga nëna edhe nga babai i vet; edhe nga shoqja e vet dhe djemtë e vet. Atë ditë secilit njeri do t’i mjaftojë çështja e vet. (Kur’ani, Abese, 33-37).

Zot i Madh, na mbroj nga #Covid-19 (#coronavirus)…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 31 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 11 miq dhe s'ka antarë në linjë