Emri i Zotit…!

Emri i Zotit…!

Dikush kur bën bé, ‘pasha emrin e Zotit’, ai e ka prej loçkës së shpirtit. Lirisht, mos dysho në sinqeritetin e tij.
Por, në anën tjetër, ka të atillë, që betohen në emrin e Zotit, bash atëherë kur gënjejnë.

Emri i Zotit rrezaton sinqeritet, ndershmëri e siguri te njeriu, ashtu sikurse prezenca e prindërve në sytë e fëmisë. Krejt problemi është te vetë njeriu, si e përjeton Zotin!

Interesant, ata që e marrin emrin e Zotit hajgare edhe personaliteti i tyre është i tillë. Dijetarët thonë, ajo ndërgjegje që nuk ka Zot, është sikur gjykata pa gjykatës. Vepron pa kontroll e pa principe.

Allahu, në Kur’an, i cilëson si krijesë e keqe, ata që tallen me Allahun. E, në anën tjetër i vlerëson lartë besimtarët e vërtetë, si njerzë me vlera, plotë energji, plotë shpresë, të besueshëm, të dashur, të shoqërueshëm, modestë, me karakter të fuqishëm, të ndërgjegjshëm, të respektueshëm, bamirës, etj.

Bile, në një ajet, pikërisht besimin në Zotin, e cilëson si arsenal / fuqi, që i bën besimtarët më trima se jobesimtarët. Sepse, jobesimtarët veprat e tyre i lidhin me njerëzit, ndërsa besimtarët i lidhin me Zotin.
E idealet në emër të Zotit janë të pakrahasueshme. Andaj, Allahu thotë: “…e ju shpresoni nga All-llahu çka ata nuk shpresojnë…” (Kur’ani, En-Nisa, 104).

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 11 Prill 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

 

P.S.
Në foto, me haxhi nënën time, në fsh. Kobi i vjetër, Prizren. Në vitin 1965, erdhi nuse, në këtë vendbanim, në kullën e Batjar kobit. Sot, e vizitoi pas 46 viteve. Kujtime të paharruara. Shyqyr, tash rruga e mirë!

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 3 miq dhe s'ka antarë në linjë