Emri i Zotit…!

Emri i Zotit…!

Dikush kur bën bé, ‘pasha emrin e Zotit’, ai e ka prej loçkës së shpirtit. Lirisht, mos dysho në sinqeritetin e tij.
Por, në anën tjetër, ka të atillë, që betohen në emrin e Zotit, bash atëherë kur gënjejnë.

Emri i Zotit rrezaton sinqeritet, ndershmëri e siguri te njeriu, ashtu sikurse prezenca e prindërve në sytë e fëmisë. Krejt problemi është te vetë njeriu, si e përjeton Zotin!

Interesant, ata që e marrin emrin e Zotit hajgare edhe personaliteti i tyre është i tillë. Dijetarët thonë, ajo ndërgjegje që nuk ka Zot, është sikur gjykata pa gjykatës. Vepron pa kontroll e pa principe.

Allahu, në Kur’an, i cilëson si krijesë e keqe, ata që tallen me Allahun. E, në anën tjetër i vlerëson lartë besimtarët e vërtetë, si njerzë me vlera, plotë energji, plotë shpresë, të besueshëm, të dashur, të shoqërueshëm, modestë, me karakter të fuqishëm, të ndërgjegjshëm, të respektueshëm, bamirës, etj.

Bile, në një ajet, pikërisht besimin në Zotin, e cilëson si arsenal / fuqi, që i bën besimtarët më trima se jobesimtarët. Sepse, jobesimtarët veprat e tyre i lidhin me njerëzit, ndërsa besimtarët i lidhin me Zotin.
E idealet në emër të Zotit janë të pakrahasueshme. Andaj, Allahu thotë: “…e ju shpresoni nga All-llahu çka ata nuk shpresojnë…” (Kur’ani, En-Nisa, 104).

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 11 Prill 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

 

P.S.
Në foto, me haxhi nënën time, në fsh. Kobi i vjetër, Prizren. Në vitin 1965, erdhi nuse, në këtë vendbanim, në kullën e Batjar kobit. Sot, e vizitoi pas 46 viteve. Kujtime të paharruara. Shyqyr, tash rruga e mirë!

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 9 gusht 2022 Drejtori për Diasporë në Bashkësinë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, ka pritur sot në takime të ndara Burhan ef. Mustafën, imam në Shoqatën Islame “Dituria” në Landskrona të Suedisë dhe Irfan Likën, kryetar i xhamisë “Gllarus” në Zvicër. Drejtori Simnica shprehu falënderime për vizitën e mysafirëve, e më pas … The post Përfaqësues nga Diaspora vizituan Bashkësinë Islame të Kosovës appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren, mr. Besim ef. Berisha dhe Kryeimami dr. Orhan ef. Bislimaj, vizituan punimet e xhamisë së fshatit Planejë. Ata inspektuan nga afër ndërtimin e xhamisë së re në këtë fshat të Hasit dhe u ndanë shumë të kënaqur me ecurinë e punimeve. për më shumë...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 65 miq dhe s'ka antarë në linjë