Karantina…!

Karantina…!

Prej datës 13.04.2020 edhe Prizreni në karantinë, sikurse shumë komuna të tjera të Kosovës.

Më mirë do të ishte të mos kishim fare Covid-19, por tani duhet vigjilencë e vetëdije gjithëpopullore.

Krejt po thojnë, ky virus nuk është mahi. Andaj, të respektojmë institucionet!

Në raste të tilla, karantimi i qyteteve e fshatrave, përbën metodën më të mirë dhe më efikase në parandalimin e epidemive e pandemive. E, në rastin tonë, që jemi shtet i ri, pastaj më shëndetësi të pazhvilluar, është më shumë se domosdoshmëri.

 

Thënë të drejtën, këtë metodë e ka rekomanduar Muhamedi a.s., që në fillim të shekullit të VII, kur ka thënë: “Nëse merrni vesh se në një vend ka rënë epidemia, mos hyni në atë vend. E nëse ajo bie në vendin ku jeni ju, atëherë mos dilni prej tij!”

Ibni Sina (Avicena), që u tha se e ka zbuluar i pari, në fakt e ka marrë prej Pejgamberit a.s.

Prandaj, sot për sot, qëndrimi në shtëpi është shpëtim!

Qytetarët, duhet të tregojnë mirëkuptim, sepse pandemitë e kanë kohën e limituar. Ato, përngjasojnë me vërshimet e ujërave, kush largohet, shpëton e kush i del përpara, e fshijnë.

Dëshirat tonë duhet t’i përshtasim me mundësitë që kemi. Sabri selamet!

E, pasi t’i respektojmë masat preventive, atëherë kemi shumë arsye që të kërkojmë edhe ndihmën e Zotit Fuqiplotë, por jo e kundërta!

Zoti i Madh, na largo pandeminë Covid-19…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 13 Prill 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

 

P.S.

Domethënia e fjalës karantinë, nga fjalori:

1) Masë mbrojtëse që merret për të parandaluar përhapjen e sëmundjeve epidemike, duke i mbajtur përkohësisht në një vend të veçuar nga të tjerët njerëzit e sëmurë, kafshët a bimët e prekura nga sëmundja, ata që dyshohet se janë prekur nga një sëmundje ose njerëzit që kanë pasur të bëjnë me ta. 

2) Vend i veçuar, ku bëhet kontrolli shëndetësor i njerëzve, i automjeteve ose i mallrave që vijnë prej një shteti a krahine të prekur nga një epidemi. 

 

Kryesia e BIRK - ut

Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme Archives - Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, më 6 dhjetor 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, z. Përparim Ramën, panë nga afër punën që është realizuar deri më tani në ndërtimin në Xhamisë Qendrore në Prishtinë. Myftiu Tërnava u shpreh i kënaqur me ecurinë e punimeve në ndërtimin e kësaj … The post Myftiu Tërnava dhe kryetari Rama panë nga afër punimet në Xhaminë Qendrore appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • ‘Mektebi për të rritur’ e mbajti orën e parë mësimore Dje, më datë 4 dhjetor 2022, filloi mektebi për të rritur, që do po mbahet në xhaminë ‘Mehmet Terziu’, në lagjën Terzimahalla të Prizrenit, dy herë nw javë. Nëpërmjet këtij organizimi, KBI-Prizren synon që të ofrojë mundësinë e mësim – leximit të...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 14 miq dhe s'ka antarë në linjë