Durimi në padrejtësi dhe ndihma e melekut…!

Durimi në padrejtësi dhe ndihma e melekut…!

Më poshtë, do të sjelli një hadith, që tregon për vlerën e atij, që bën sabër përballë një padrejtësie.

Ebu Hurejre (r.a.), transmeton se një rast, kur një pabesimtar e sulmoi me fjalë arrogante Ebu Bekrin r.a., e ky heshti, duroi, fare nuk merrej me të. Aty diku afër, qëndronte i ulur Pejgamberi a.s., i cili çuditej dhe buzëqeshte.

Por, Ebu Bekri e humbi durimin dhe ia ktheu disa fjalë. Pas kësaj, Pejgamberi a.s., u bë shumë nervoz dhe u largua. Pas tij, u çu edhe Ebu Bekri dhe i tha: O Pejgamber i Zotit, çka ndodhi, pse u largove, a mos pse ia ktheva fjalët?

Pejgamberi a.s. tha: Gjersa ti heshtje, pranë teje ka qenë një melek, që ia kthente pabesimtarit, e në momentin që t’i fillove t’ia kthejsh, aty erdhi shejtani, e unë nuk rri në atë vend ku është shejtani. Pastaj, Pejgamberi a.s. vazhdoi e tha në vazhdim:

O Ebu Beker, tre veta kanë hak:

1) Allahu do ta lartësojë dhe ndihmojë një person që hesht (nuk bën zë edhe pse mundet) përballë një padrejtësie;

2) Allahu do t’ia shtojë bereqetin dikujt që jep dhurata (sadakë), duke synuar lidhjet njerëzore; dhe

3) Allahu do t’ia pakësojë bereqetin atij që i kërkon Allahut shtim të pasurisë, vetëm sa për të pasur (që është koprrac).

Prandaj, ai që mbështetet në Allahun, Ai i mjafton atij!

Zot i Madh, na largo këtë pandemi të keqe…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 17 Prill 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 26 janar 2022  Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, sot ka zhvilluar një takim me kryetarët e këshillave të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës. Mbledhja është mbajtur në sallën e Kryesisë së BIK-ut, ku në rënd dite të takimit ishte bashkëbisedimi për gjendjen aktuale në vend. Fillimisht hapja u …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Mërgime Kalënderi, zgjedhet koordinatore e Departamentit të Gruas të KBI-Prizren Mërgime (Hasan) Kalënderi nga Prizreni është e diplomuar në Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë dhe aktualisht në përfundim të studimeve master në të njëjtin institucion. Për një kohë të gjatë është active në komunën e Prizrenit në cilësinë e saj si...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 11 miq dhe s'ka antarë në linjë